matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granicę ciągu
Asi0k:
Oblicz granicę ciągu
√
n
2
+4
3n−2
26 kwi 21:33
Basia:
√
n
2
(1+4/n
2
)
n*
√
1+4/n
2
=
=
=
n(3−2/n)
n(3−2/n)
√
1+4/n
2
√
1+0
1
→
=
3−2/n
3−0
3
26 kwi 21:41