1 | ||
PΔ= | a*b | |
2 |
1 | ||
2) Pole półkola o środku K1 i promieniu r1= | a | |
2 |
1 | 1 | 1 | ||||
P1= | *π* | a2= | πa2 | |||
2 | 4 | 8 |
1 | ||
Pole półkola o środku K2 i promieniu r2= | b | |
2 |
1 | 1 | 1 | ||||
P2= | π* | b2= | πb2 | |||
2 | 4 | 8 |
1 | 1 | 1 | ||||
Pf= | a*b+ | πa2+ | πb2 | |||
2 | 8 | 8 |
1 | ||
Pole półkola o środku P i R= | c | |
2 |
1 | 1 | 1 | ||||
Pp= | *π* | c2= | c2 | |||
2 | 4 | 8 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
Pf−Ppólkola Pp = | a*b−( | πa2+ | πb2−π* | c2)= | ||||
2 | 8 | 8 | 8 |
1 | 1 | |||
= | a*b− | π (a2+b2−c2)= | ||
2 | 8 |
1 | ||
= | ab=PΔ | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |