matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc
Wwo:
Wyznacz zbiory A, B, C, jeśli A={ sinx/(x−1)
2
> |sinx| dla x (0,2pi) B={1/(2
x
−1) >= 1/ (1− 2
x−1
) } (....) całość ulamka C= { log(1/3) 1/x − 1/ (log(1/3) 1/x =< 2 (1/3) to podstawa logarytmu
25 kwi 03:35