rozwiąż równainie 2-3x/1-2x=-1/2
żabcia: rozwiąż równainie 2−3x/1−2x=−1/2
20 lut 12:13
Godzio:
mn. na krzyź
4−6x = −1 + 2x
−8x = −5
20 lut 12:17
żabcia: dzięki wielkie no tak na krzyż
20 lut 12:20
żabcia: a te 2 nie ma być −2
20 lut 12:22
bosiek: (2−3x)*(2)=(1−2x)*(−1)
4−6x=−1+2x
.
.
.
20 lut 12:26
Godzio: bosiek już wytłumaczył
20 lut 12:28
żabcia: dzieki
20 lut 12:54
xxxxx: 2x−(3x−2)*(3x+2)/3>3−3(x−1)2
4 paź 18:51
xxxxx: 2x−(3x−2)*(3x+2)/3>3−3(x−1)2
ze wzorów skróconego mnożenia też tę nierówność
4 paź 18:51
horatles: 2−3x/1−2x=−1/2
11 lip 16:10
horatles: a jak zrobić takie coś
(x−3)2−x2−3/3−0<(x−2)(x+2)/6+1/2x2
11 lip 16:13
5-latek: najpiewr to cos zapisz porzadnie
11 lip 16:53
Prezes: O funkcji liniowej f wiadomo, że f(1)=2 oraz że do wykresu tej funkcji należy punkt P= (−2,3).
Wyznacz wzór funkcji f.
16 gru 19:12
Mila:
I po co odgrzebujesz wpis 2010 roku?
f(x)=ax+b
2=a+b
3=−2a+b
rozwiąż i napisz wzór f(x)
16 gru 19:18