Oblicz granicę ciągu.
korek321: | | (n+1)! + n! | |
Ciąg (an) jest okreslony wzorem an= |
| dla n≥1. Wówczas |
| | (n+1)! − n! | |
A− lim n→
∞ a
n=0
B− lim n→
∞ a
n=1
C− lim n→
∞ a
n=
∞
D− lim n→
∞ a
n nie istnieje
24 kwi 14:47
wredulus_pospolitus:
zauważ, że:
(n+1)! + n! = (n+1)*n! + n! = (n+2)*n!
(n+1)! − n! = (n+1)*n! − n! = n*n!
więc jaka będzie granica
24 kwi 14:49
korek321: Odpowiedź C?
24 kwi 14:53
wredulus_pospolitus:
dlaczego tak uważasz ?
24 kwi 14:53
ABC:
nieeeee
24 kwi 14:54
Michał: B?
24 kwi 23:40
janek191:
Tak
24 kwi 23:47