@
@magda@: @Wiatam@
Mam takie pytanie odnosnie tych zad
(a+b)−(2b−b)−(a−2b)=
a+b−2a+b−a+2b=−2a+4b
−(kx+ny)−(3kx+2ny)+(5kx−3ny)=
−kx−ny−3kx−2ny+5kx−3ny=kx−6ny
chodzi mi konkretnie o to ze jak sprowadzamy do najprostrzej postaci i opuszczamy nawiasy to
zmieniamy znaki w pierwszym sie zgadza ale czemu nie w 2 zad czy jezeli jest wiecej niz 2
nawiasy to juz w 3 sie znakow nie zmienia . prosze o odp .
23 kwi 14:43
Jerzy:
Minus przed nawiasem, zmienia w nim znaki. Plus przed nawiasem nie zmienia.
23 kwi 14:46
6latek: W drugim tez jest dobrze
23 kwi 14:47
@magda@: dzieki wielkie
23 kwi 14:59