Warstwica funkcji
Jarzysz?: SPRAWDZI KTOŚ MOJE ODPOWIEDZI?

Wyznacz warstwice funkcji danej wzorem f (x,y) = x
2 + (y−2)
2 dla dowolnej stałej c, a
następnie wybierz właściwe odpowiedzi
a) warstwicą dla wartości c=2 jest okrąg o równaniu x
2 + (y−2)
2 = 2
b) warstwice funkcji f są przedstawione na rysunku nr 2
c) warstwice funkcji f są przedstawione na rysunku nr 1
d) warstwicą dla dowolnej wartości c>0 jest okrąg o równaniu x
2 + (y−2)
2 = c
Wydaje mi się, że prawidłowa odpowiedz to A, B, D.
https://zapodaj.net/b8636f09b2452.png.html
W linku zamieszczam rysunek warstwicy.
Pomoże ktoś, proszę?
22 kwi 23:07
Jarzysz?: W sumie A i D chyba na pewno dobrze, aczkolwiek B chyba jednak błędna, a C poprawna. Pomoże
ktoś?
22 kwi 23:10
wredulus_pospolitus:
A,C,D
22 kwi 23:12
22 kwi 23:32
Jarzysz?: Dziękuje wredulus
pospolitus
22 kwi 23:32
xavi: A D
22 kwi 23:37
Jarzysz?: Na pewno nie D, a skoro nie D to nie A.
22 kwi 23:39
Jarzysz?: Wredulus wypowiesz się?
22 kwi 23:40
wredulus_pospolitus: Ja bym własnie obstawiał A i D
ponieważ f(x,y) = x2 + y nie pasuje do drugiego rysunku (do prostych)
22 kwi 23:45
22 kwi 23:49
22 kwi 23:50
xavi: f(x,y)=x2+y
x2+y=c
y=−x2+c ,c∊R i gdziewątpliwości ?
22 kwi 23:51
22 kwi 23:53
Jarzysz?: Sądzicie, że to będzie A, D jednak?
22 kwi 23:58