ciagi.
_emDżi_: Wyznacz trzeci czwarty i piaty wyraz ciagu okreslonego wzorem rekurencyjnym.
a) a
1=3 , a
n+1=a
n−2n
20 lut 11:12
natka1720: a1+1= a1−2
a2=3−2
a2=1
a3=1−4=−3
a4=−3−6=−9
a5=−9−8=−17
analogicznie trzeba zrobic drugi przykład. pod n trzeba podstawic taka liczbe zeby an+1 dało
numer szukanego wyrazu ciągu
20 lut 12:09
_emDżi_: a pomozesz mi jeszcze z wczesniejszym? bo to juz zrozumiałam.
20 lut 12:13
20 lut 12:14
_emDżi_: 
prosze.
20 lut 14:19
księżniczka: hmm w tym drugim mi wyszło mi a3= 1 a4= 64 a5= 1048576, czy ktoś wie czy to dobry wynik?
6 maj 19:31
Kaja: dobry
6 maj 19:32