Wyznacz przekrój wykresu funkcji płaszczyznami
Potworek: Sprawdzi ktoś, czy dobrze rozwiązałem?

Niech f będzie funkcją daną wzorem f(x,y) = 1−x−y. Wyznacz przekroje wykresu tej funkcji
płaszczyznami x = −1 i y = 3, i na tej podstawie wskaż wszystkie poprawne odpowiedzi:
a) Przekrój płaszczyzną y=3 jest wykresem funkcji h(x) = −x − 2
b) Przekrój płaszczyzną x= −1 jest prostą
c) Przekrój płaszczyzną x = −1 jest wykresem funkcji jednej zmiennej y
d) Przekrój płaszczyzną y = 3 jest wykresem funkcji dwóch zmiennych
Czy poprawne odpowiedzi to A, B, C?