a ja o matematyce
iteRacj@:
Dana jest funkcja f: ℛ✖ℛ→ℛ i zbiór A⊆ℛ✖ℛ. Znajdź f[A].
f(x,y)=√x2+y2, A=(−2,3]✖[−2,3)
Czy f[A]=[0,3√2) ?
21 kwi 23:08
Adamm:
tak
21 kwi 23:12
ABC:
udowodnij dwa zawierania i problem z głowy
21 kwi 23:13
iteRacj@: O nie, tutaj tylko podaję odpowiedź, żadnego dowodzenia!
21 kwi 23:18
iteRacj@:
A dla f(x,y)=x−y2, A=(−2,3]✖[−2,3)
f[A]=[−11,3) ?
21 kwi 23:21
iteRacj@:
I jeszcze jedna wątpliwość:
f(x,y)=x+2y, A=(ℛ\ℚ)✖(ℛ\ℚ)
Czy f[A]=ℛ ?
21 kwi 23:28
ABC:
w tym 23:21 x=3, y=0 , x−y
2=3 , z kolei jak uzyskasz −11?
21 kwi 23:37
iteRacj@:
no tak, dla f(x,y)=x−y2 nie uzyskam −11
f[A]=(−11,3) ?
21 kwi 23:44
ABC: (−11,3]
a 23:28 dobrze, dobranoc
21 kwi 23:46
iteRacj@: * poprawiam f[A]=(−11,3]
21 kwi 23:47
ABC:
21 kwi 23:47
iteRacj@:
dziękuję!
21 kwi 23:48