21 kwi 17:25
iteRacj@: To dobrze, że nie trzeba nic liczyć : )), w końcu dzisiaj święto.
21 kwi 18:57
Leszek: Chyba nalezy policzyc pole powierzchni otrzymanego przekroju ,? ?
21 kwi 19:15
21 kwi 19:22
tars: Wykaż, że |BP | : |HP | = 1 : 2 .
@iteRacj@ tam wierzchołek był w połowie krawędzi, tutaj na końcu (rysunek)
no nie wiem czemu oni dają te polecenia na samiutkim dole

tekst powinien być przy tekście a
rysunek oddzielnie, a nie pomiędzy
21 kwi 20:06
tars: na zadania.info jest wytłumaczenie ale średnio zrozumiałe dla mnie.
21 kwi 20:06
iryt:
| | |OB| | | 0.5a√2 | | 1 | |
1) ΔOBP∼ΔHFP − cecha kkk − w skali k= |
| = |
| = |
| ⇔ |
| | |HF| | | a√2 | | 2 | |
21 kwi 20:31
tars: dzieki za odp, ale na pewno bedzie cecha kkk? dlaczego?
23 kwi 13:26
Michał: Mila a OB||HF?
23 kwi 23:34
Mila:
Tam źle nacisnęłam literkę 22:31. OB||HF
Dobrze
Michał zauważyłeś błąd w zapisie

Przekątne DB||HF, to OB||HF
24 kwi 00:07
Mila:
Powinno być:
Przekątne DB||HF, to OB||HF
Masz zaznaczoną jedną parę kątów naprzemianległych,
Druga para: ∡POB=∡PFH, ponadto kąty wierzchołkowe są równe.
24 kwi 00:16