1−qk | ||
Sk=a1* | ||
1−q |
1−q2k | ||
S2k=a1* | ||
1−q |
1−qk | ||
a1* | =3 | |
1−q |
1−q2k | ||
a1* | =18 | |
1−q |
1−qk | 1 | |||
−−−−−−−−−−−dzielimy stronami⇔ | = | |||
1−q2k | 6 |
6−4 | 6+4 | |||
qk= | lub qk= | |||
2 | 2 |
1−qk | 1−5 | |||
3) a1* | =3⇔a1* | =3⇔ | ||
1−q | 1−51/k |
3 | ||
a1= | *(51/k−1) | |
4 |
3 | q3k−1 | |||
S3k= | *(51/k−1)* | |||
4 | (51/k−1) |
3 | ||
S3k= | *(53−1) | |
4 |
3*124 | ||
S3k= | =93 | |
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |