Napisz układ równań i rozwiąż!Proszę o pomoz!:)
Bobek^: W klasie liczącej 20 uczniów,chłopców jest więcej niż dziewcząt. Czworo uczniów,czyli 20%
dziewcząt i 20% chłopców nosi okulary.Ilu chłopców i ile dziewcząt jest w tej klasie ?
odp:chłopców=15, dziewcząt=5
20 lut 09:51
Bobek^: Proszę o pomoc , bardzo potrzebuje tego zadania:0.
20 lut 10:14
Bobek^: Czy pomoże mi ktoś rozwiązać te zadanie.? Plisss.
20 lut 17:49
20 lut 18:23
tim: Ok, więc.
Jeżeli chłopców jest więcej, to więcej chłopców nosi okulary (3), dziewczyny (1)
20% chłopców = 3
100% = 15
dziewczyn = 5
20 lut 18:28
Bobek^: ooo dzięki
20 lut 18:53