zapisz kwadrat liczby
Pituś: zapisz kwadrat liczby x=3−
√5 w postaci różnicy
(3−
√5−3+
√5)
2 dobrze myślę?
19 kwi 19:12
ICSP: źle.
Zapisałeś kwadrat liczby za pomocą kwadratu.
19 kwi 19:14
Pituś: (3−√5)
2−(3−√5)
2 ? Nie wiem
19 kwi 19:17
ICSP: (3 − √5)2 − (3 − √5)2 = 0 ≠ x2
19 kwi 19:20
zys:
... ciekawe

Nie wiedziałem, że (3−
√5)
2 moze równać się ZERO
19 kwi 19:46
ICSP: bo nie może.
19 kwi 19:49
Jerzy:
(3 − √5)2 = 9 − 6√5 + 5 = 14 − 6√5
19 kwi 20:44
ICSP: a prościej ?
19 kwi 20:45
Jerzy:
Chyba dzisiaj nie mam pomysłu
19 kwi 21:18
ICSP: (3 − √5)2 − 0
19 kwi 21:32
Jerzy:
A co w tym prostszego ?
19 kwi 21:37
ICSP: Nie ma liczenia.
Z miejsca piszesz odpowiedź.
19 kwi 22:17