...
jolka: trasa rowerowa wokol jeziora ma dlugosc 15 km Dwoch rowerzystow wyrusza z tego samego miejsca i
okrąza jezioro w tym samym kierunku.Srednia predkosc jednego z nich jest o km/h mniejsza niz
drugiego.Do ponownego spotkania rowerzystow doszło gdy szybszy z nich wykonał 4 okrazenia
jeziora a wolniejszy 3 jakie byly srednie predkosci roweżystów?
20 lut 00:07
kajko:
napisz poprawnie treść zad. ,
brakuje o ? km/h mniejsza
20 lut 00:40
kajko:
Ja czekam
20 lut 00:45
jolka: o 5km/h
przepraszam bardzo
20 lut 10:30
kajko:
No wreszcie

więc tak:
v
1 −−− prędkość wolniejszego
v
2= v
1+5 −−− " " szybszego
wtedy gdy się spotkali : t
1= t
2
rozwiązując to równanie otrzymasz: v
1= 15 to v
2= 15+5= 20
odp;
v1= 15km/h v2= 20km/h
20 lut 14:14
jolka: O dziękuję slicznie Kajko ale już mi Godzio z tym pomógł

Ale dzieki dzieki
20 lut 14:24