Wyznacz wszystkie pary
salv: Wyznacz wszystkie pary (x;y) gdzie x i y są liczbami całkowitymi spełniającymi równanie:
czyli 4y−2 ma dzielić 3 czyli co:
4y−2=+−1
4y−2=+−3
17 kwi 14:01
salv: | | 1 | |
w sumie nie,bo nadal bedzie + |
| czyli nie bedzie calkowitaaa |
| | 2 | |
17 kwi 14:02
Jerzy:
x = 2 i y =1 lub x = 1 i y = 2
17 kwi 14:13
ABC:
pewnie z jakiegoś trwającego konkursu
17 kwi 14:15
17 kwi 14:24
salv: 12*
17 kwi 14:24
ite: to źle przepisałeś treść...
17 kwi 14:33
salv: | | 1 | |
a faktycznie,ale rozwiazywalem te co podalem i jest ciekawsze niż tamte,bo tam nie ma + |
| |
| | 2 | |
tylko + całkowita,co w sumie ułatwia
17 kwi 14:39
ICSP: 2y + 2x + 2 = xy
xy − 2x − 2y + 4= 6
(x −2)(y−2) = 6
17 kwi 14:58