Matematyka, Delta, Prawdopodobienstwa, Liceum, Matma, Rzucamy kostką do gry obli
Angela :):
Błagam o pomoc

!.
Zadanie 1.
Ile wynosi prawdopodobieństwo znalezienia w grupie 30 osobowej dwóch osób urodzonych w tym
samym miesiącu?
Zadanie 2.
Rzucamy kostką do gry oblicz prawdopodobieństwo zdarzeń:
A−wypadły mniej niż 3 oczka
B−wypadły co najmniej cztery oczka
C−wypadło więcej niż 4 oczka
D−wypadły 3 oczka lub więcej
Zadanie 3.
W urnie jest 7 kul białych i 3 czarne losujemy dwie. Jakie jest prawdopodobieństwo wylosowania
kul różnego koloru? rozpatrz dwa przypadki.
Zadanie 4.
Do zestawu liczb −3,0,7,10 należy dołożyć jedną tak aby średnia arytmetyczna?(problem z
rozczytaniem) wynosiła 3.
Zadanie 5.
W szeregu 3,3,5,7,k,k,15,16,16,19,20,21 mediana?(problem z rozczytaniem) wynosi 12. ile wynosi
k?
17 kwi 13:35
Jerzy:
Zad 3)
a) losujemy ze zwracaniem:
|Ω| = 10*10
|A| = 7*3 + 3*7 = 2*3*7
P(A) = U{|A|}{|Ω|
b) losujemy bez zwracania:
|Ω| = 10*9
|A| = 7*3 + 3*7
17 kwi 13:44
Jerzy:
Zad 2)
Ile jest wszystkich możliwych zdarzeń ?
a) wypisz wszystkie zdarzenia sprzyjające.
17 kwi 13:47
PW: Zadanie 5. Jak liczy się medianę, gdy liczba danych jest parzysta?
17 kwi 15:14
ite: Chyba już ferie rozpoczęte.
17 kwi 16:17
ABC:
ferie to już od zeszłego poniedziałku.... też jako małolat raz tak miałem ale to był 13 grudnia
1981
17 kwi 16:46