Układ równań 2y x-4=0 i y ax 8=0 jest sprzeczny dla a równego
Madzia: Układ równań 2y+x−4=0 i y+ax+8=0 jest sprzeczny dla a równego:
a)2
b)−1
c)1\2
d)1
19 lut 21:42
driver:
2y=−x+4
y=−ax+8
y=−0,5x+2
y=−0,5x+8, a=0,5
19 lut 21:53
kajko:
odp c)
1) y= −12x +2 to: 2) y=−ax−8= −1*12x−8
czyli sprzeczność
19 lut 21:56
driver: w drugim równ. ma być y=−0,5x−8, a=0,5, pardon
19 lut 21:56
Madzia: A czemu te 0,5 podstawiłes sobie pod a?
19 lut 21:56
adolf: A moze ktoś to wytłumaczyć jak to zrobić i dlaczego wlasnie tak ?
3 paź 19:23