Trygonometria
Joanna: Wiedząc, że sin α − cos α = 12 oblicz wartość wyrażenia sin α • cos α
16 kwi 21:06
wredulus_pospolitus:
podnosisz obie strony do kwadratu
i wyliczasz sinx*cosx
PS. zastosuj jedynkę trygonometryczną
16 kwi 21:07
Joanna: sin2α − 2sinα cosα+cos2α = 14
16 kwi 21:11
Joanna: Z jedynki trygonometrycznej tylko zamienue z kwadratem a co dalej
16 kwi 21:11
Joanna: Aaa wiem
16 kwi 21:12
Joanna: sin α cos α = 38 ?
16 kwi 21:14
ABC:
16 kwi 21:14
Joanna:
16 kwi 21:16
Joanna: Kolejny przykład:
sinα − cos α = 13
sin α • cos α = ?
sin α • cos α = 49 ? Dobrze mam ?
16 kwi 21:23
Joanna: Bo to kolejny przykład był. Mam dobrze ?
16 kwi 21:34
Eta:
ok
16 kwi 21:46