matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
af:
https://www.youtube.com/watch?v=BV8bWz3iDX8&feature=youtu.be&t=550
moze mi ktos wyjasnic czemu ten odcinek to 2/3 wysokosci sciany bocznej? skad wiadomo ze promien kuli dotyka tej sciany w tym miejscu, ze dzieli wysokosc w stosunku 2/3?
16 kwi 11:12
zys:
zrób dobry sysunek i poszukaj podobieństwa trójkątów
16 kwi 11:31