matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykres funkcji liniowej
Konrad:
Naszkicuj wykres funkcji g. Oblicz g(−4) i g(
√
2
) g(x)=2x+3 x<−1 g(x)=−x x≥−1
16 kwi 00:47
Eta:
g(−4) podstawiasz za x= −4 do g(x)=2x+3=2*(−4)+3= −5 g(
√
2
) podstawiasz za x=
√
2
do g(x)= −x = −
√
2
16 kwi 00:59