matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka nieoznaczona
PT:
Witam, jak należy obliczyć całkę nieoznaczoną: ∫e
−x
dx ?
15 kwi 22:48
Mila:
[ −x=t, −dx=dt ] ∫e
−x
dx=−∫e
t
dt=−e
t
=−e
−x
+C
15 kwi 23:04
PT:
Bardzo dziękuję
15 kwi 23:29