Liczba 3^26 − 24⋅ 3^23 jest równa
genewra: Liczba 326 − 24⋅ 323 jest równa
15 kwi 22:12
Eta:
324
15 kwi 22:13
genewra: Edit: 326 − 24⋅ 323
15 kwi 22:13
ICSP: 34
15 kwi 22:13
ICSP: wróć
324
15 kwi 22:14
genewra: Nie wiem jak dojść do takiego wyniku
15 kwi 22:15
Eta:
I "wróć" jeszcze raz
15 kwi 22:15
Eta:
326−8*3*323= 324(9−8) =.....
15 kwi 22:16
genewra: Skąd nagle wzięła się potęga 24?
15 kwi 22:23
Eta:
3*323= 31+23=324
15 kwi 22:32
Eta:
I co tak zaniemówiłaś?
15 kwi 22:48
genewra: Bo uczę się jednocześnie na sprawdzian z geografii? :')
15 kwi 22:57
genewra: A skąd wzięło się 9 w takim razie?
15 kwi 22:58
Eta:
Omg

3
26−24*
24= 3
2*3
24−8*3*3
23= 9*3
24−8*3
24= 3
24(9−8)= 3
24
15 kwi 23:03
genewra: Omg? O co ci chodzi
15 kwi 23:05
Eta:
O to,że nie wiesz.... 326=9*324
15 kwi 23:07
genewra: No jakbym wiedziała, to by mnie tu nie było :')
15 kwi 23:08
Eta:
A co będzie na maturze?
15 kwi 23:08
genewra: Klęska pewnie, no ale zadanie domowe trzeba odrobić
15 kwi 23:10
genewra: Zresztą w innych okolicznościach pewnie myślałabym jaśniej, ale teraz ledwo patrzę na oczy i
jeszczeuczę się na sprawdzian, więc jestem rozkojarzona
15 kwi 23:12
Maciess: To zadanie z ostatniej matury próbnej zadania.info z tego co kojarze. U nich znajdziesz
rozwiązania tych zadań
16 kwi 00:08
Eta:
Po co szukać "u nich"

skoro już podałam rozwiązanie !
16 kwi 00:37
Maciess: Chciałem zapobiec sytuacji, że będzie przepisywać tu cały arkusz i będziemy liczyć coś co juz
policzone
16 kwi 00:51
Eta:
16 kwi 01:01