Całki - zadania tekstowe.
Cześć :) : Płacę złotem za podanie poprawnych odpowiedzi na pytanie:

Fabryka wytwarza tygodniowo x lodówek. Zysk w zł, w zależności od x opisuje funkcja P, dla
której:
P ' (x) = 150 − 0,2x dla x∊ [0 , 3000]
Fabryka wytwarza obecnie 500 lodówek tygodniowo, ale planuje zwiększyć produkcję. O ile
wzrośnie zysk z produkcji, jeżeli fabryka zwiększy produkcję do 600 lodówek? Rozwiąż zadanie,
a następnie wskaż poprawne zależności
600
a) P(600) − P(500) = ∫ 150 − 0,2x dx
500
b) P(600) − P(500) = 4000 zł
c) P(600) − P(500) − 3000 zł
600 600
d) ∫ 150 − 0,2x dx = [150x − 0,1 x
2]
500 500
15 kwi 22:12
Cześć :) : Ktoś jakoś pomoże

?
15 kwi 22:45
Cześć :) : Czy jest ktoś w stanie udzielić odpowiedzi, wytłumaczyć etc.?
15 kwi 22:57
Bleee: Najpierw złoto, później odpowiedz
16 kwi 08:06
Tomek: Ile chcesz?
16 kwi 09:48
wredulus_pospolitus:
nie jestem zachłanny − wystarczy 3.5 kg
16 kwi 10:31
Tomek: He he… To sporo, możemy się umówić, iż sam worek będzie ważył 3,4 kg?
16 kwi 11:53
Tomek: Wreduluspospolitus − miło Cię widzieć. Chciałbym Ci przy okazji podziękować za pomoc. Udało mi
się przejść przez pochodne oraz całki. Sądzę, iż 4 z kolokwium murowane, ale nie oceniajmy
dnia przed zachodem słońca. Jak Pani odda to zobaczymy.
Jesteś w stanie pomóc mi w tym zadaniu? Wydaje mi się, iż A, B, D poprawna.
16 kwi 11:55
daras: Mi wystarczą 2 krugerrandy
16 kwi 12:09
an: To ile musisz płacić za pozytywne wpisy do indexu
16 kwi 12:10