Wyznacz wzór funkcji.
Cześć :) : Wyznacz wzór funkcji G, której wykres przechodzi przez punkt (e, − 3e
2) będącą funkcją
| | 5 | |
pierwotną dla f(x) = |
| −6x, a następnie wskaż poprawne odpowiedzi |
| | x | |
a) G(x) = 5lnx − 3x
2
b) G(x) = 5lnx − 3x
2 − 3e
2
c) (G(x)+3e
2) ' = f(x)
d) G(x) = 5lnx − 3x
2 − 5
15 kwi 21:59
Jerzy:
Na początek trzeba policzyć ∫f(x)dx , bo będzie funkcja pierwotna.
15 kwi 22:30
Cześć :) : Czy jedyna poprawna odpowiedz to B?
15 kwi 22:37
Cześć :) : Czy są jeszcze jakieś odpowiedzi prawidłowe?
15 kwi 22:37
Xyz: C i D są poprawne; B nie
16 kwi 12:13