matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kafelki
madziaaa:):
kafelki biale i zolte pakowane sa do jednej paczki w proporcji 2:3. paczka liczy 25 kafelkow oblicz ile w paczce jest kafelkow zołtych?
19 lut 20:14
kaś:
2x + 3x=25 5x=25 x=5 żółte 15
19 lut 20:48