sin3x−1 | ||
Wyznacz całkę nieoznaczoną ∫ | dx, a następnie wskaż prawidłowe odpowiedzi, | |
sin2x |
sin3x−1 | ||
a) ∫ | dx = ∫sinx + 1dx | |
sin2x |
sin3x−1 | 1 | |||
b) ∫ | dx − ∫sinx dx − ∫ | dx | ||
sin2x | sin2x |
sin3x−1 | ||
c) ∫ | dx = − cosx + ctgx + C | |
sin2x |
sin3x−1 | 1 | |||
d) ∫ | dx = ∫sinx − | dx | ||
sin2x | sin2x |
sin3x−1 | sin3x | 1 | sinx | 1 | ||||||
∫ | dx = ∫ | − | dx = ∫ | − | dx | |||||
sin2x | sin2x | sin2x | 1 | sin2x |
1 | ||
= ∫sinx dx − | dx = − cosx − (−ctgx) + C = − cosx + ctgx + C | |
sin2x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |