ex | ||
∫ | ||
ex+1 |
dt | ||
Przeliczenie (moim zdaniem): (ex+1)' dx= dt => dx = | ||
ex |
ex | dt | |||
W związku z tym będziemy mieli ∫ | = i co dalej? Ktoś pociągnie mnie? ![]() | |||
t | ex |
1 | ||
przed całkę wyciągnąć | ? | |
t |
ex | ex | dt | ex | 1 | 1 | |||||||
∫ | = ∫ | = ∫ | dt = ∫ | dt = | ∫1 dt = | |||||||
ex+1 | t | ex | tex | t | t |
1 | 1 | x | ||||
*x + C = | * x + C = | + C | ||||
t | ex+1 | ex+1 |
ex | 1 | du | ||||
∫ | dx = ∫ | (ex)' dx = ∫ | = ln(1+u)=ln(1+ex) | |||
1+ex | 1+ex | 1+u |
1 | ||
Kamil, głupoty napisałeś, bo wyłączyłeś sobie | przed całkę... A to nie jest stała! | |
t |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |