matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie trygonometryczne
zem:
rozwiąż równanie 1 − sin2x = cosx − sinx x∊<0,2π. jakiś trop?
14 kwi 20:48
zem:
tak wiem sin2x = 2sinxcox
14 kwi 20:48
zem:
ale co dalej
14 kwi 20:48
Eta:
π
sin(2x)
=
cos(
−2x) i
1−cos2sin
2
x
2
π
π
π
L=1−cos(
−2x)= 2sin
2
(
−x) i P=
√
2
(sin(
−x)
2
4
4
π
π
√
2
sin(
−x) [sin(
−x)−
]=0
4
4
2
i leć dalej..........
14 kwi 21:06
zem:
dziekuje
14 kwi 21:36
Eta:
Poprawiam zapis ... i
1−cos(2x)= 2sin
2
(x)
14 kwi 23:01
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick