1 | ||
I cos4 x − sin4 x I = I ( cos2 x + sin2 x)*( coa2 x − sin2 x) I = | ||
√2 |
√2 | ||
I cos2 x − sin2 x I = | ||
2 |
√2 | ||
I cos 2 x I = | ||
2 |
√2 | √2 | |||
cos 2 x = | lub cos 2 x = − | |||
2 | 2 |
π | 3 | |||
2 x = | lub 2 x = | π | ||
4 | 4 |
π | 3 | |||
x = | lub x = | π | ||
8 | 8 |
π | 3 | |||
A = ( | , | π ) | ||
8 | 8 |
1 | ||
|cos2x|= | , zatem mamy: | |
√2 |
π | ||
x= | +kπ | |
8 |
7π | ||
x= | +kπ | |
8 |
3π | ||
x= | +kπ | |
8 |
5 | ||
x= | +kπ | |
8 |
π | kπ | |||
zatem: x=x= | + | |||
8 | 4 |
π | 3π | 5π | 7π | |||||
x∊{ | , | , | , | } | ||||
8 | 8 | 8 | 8 |
π | 3π | π | 5π | 3π | 5π | |||||||
A={( | , | ),( | , | ),( | , | ), | ||||||
8 | 8 | 8 | 8 | 8 | 8 |
π | 7π | 3π | 7π | 5π | 7π | |||||||
( | , | ),( | , | ),( | , | )} | ||||||
8 | 8 | 8 | 8 | 8 | 8 |
| |||||||
=6 i masz 6 punktów, zatem będzie 6 prostych równoległych do danej prostej: | |||||||
π | 3π | π | 3π | |||||
m1 : 2*(x− | )+3*(y− | )=0 gdzie ( | , | )∊m1 | ||||
8 | 8 | 8 | 8 |
11π | ||
2x+3y− | =0 | |
8 |
π | 5π | |||
m2: ( | , | )∊m2 | ||
8 | 8 |
π | 5π | |||
2*(x− | )+3*(y− | )=0 | ||
8 | 8 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |