matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
/
123:
W trójkącie ABC dane są A|B|=4 |∠BCA|=30 stopni, |∠ABC|= 50 stopni. Oblicz długość boku AC
14 kwi 14:37
Eta:
4
c
z tw. sinusów
=
⇒ c=...........
sinα
sin50
o
wartość sin50
o
−−− odczytaj z tablic
14 kwi 14:43