wie ktoś moze jak zrobić te zadanko?
jolka: wie ktoś moze jak zrobić te zadanko?
19 lut 19:06
jolka: Dane są punkty A=(51.−18) i B=(−14,24). Oblicz współrzędne punktu C, dla którego punky B jest
środkiem odcinka AC
19 lut 19:06
R.W.16;: | | Xx+Xy | | Yx+Yy | |
[ |
| ; |
| ] − wzór na środek odcinak |
| | 2 | | 2 | |
| | Xa+Xc | | Ya+Yc | |
[ |
| ; |
| ]=[−14;24] |
| | 2 | | 2 | |
Xa=51
Ya=−18
51+Xc=−28
Xc=−79
−18+Yc=48
Yc=66
C=[−79;66]
19 lut 19:10
jolka: Wynik idealny

Dziękuje bardzo
19 lut 19:12
R.W.16;: Proszę

Ale na przyszłość wystaw to zadanie tylko raz
19 lut 19:12
jolka: no ok bede pamiętała
19 lut 19:14