matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
123:
a
1
Wiedząc że a
2
+
=14 oblicz | a
3
+
|
a
2
a
3
13 kwi 19:05
iteRacj@:
1
a
2
+
=14 ← czy taki ma być zapis?
a
2
13 kwi 19:11
Eta:
Myślę ,że tak miało być :
1
1
1
1
a
2
+
=14 to (a+
)
2
−2=14⇒ a+
=4 lub a+
= −4
a
2
a
a
a
1
1
1
a
3
+
= (a+
)
3
−3(a+
)=...........
a
3
a
a
.................. dokończ
13 kwi 19:11
123:
tak miało być tam 1, pomyłka
dziekuje!
13 kwi 19:14