,,
HELPP: | | x(x+ √2) | |
Funkcja f okreslona jest wzorem f(x)= |
| . Oblicz |f`(x)| dla x=−1. |
| | x−2 | |
13 kwi 19:00
warda: potrafisz obliczyc z tego pochodną?
13 kwi 19:11
HELPP: własnie nie
13 kwi 19:13
13 kwi 19:20
13 kwi 19:21
123: nie wiem jak policzyc pochodną z x(x+√2)
13 kwi 19:21
Eta:
(x2+√2x )'= 2x+√2
13 kwi 19:30
warda: | | f(x) | |
wymnoz sobie ten licznik po prostu i dalej to typowa pochodna dla |
| |
| | g(x) | |
13 kwi 19:50
123: | | 5−2√2 | |
wynik wychodzi mi |
| a wydaje mi sie ze jest to zły wynik |
| | 9 | |
13 kwi 19:56
Eta:
ok
13 kwi 20:00