n(n+1) | ||
13 + 23 + 33 + ... + n3 = ( | )2 | |
2 |
k2(k+1)2 + 4(k+1)3 | ||
Do tego momentu | wszystko rozumiem, a potem autor nie wiedzieć czemu | |
4 |
(n+1)2(n2 + 4(n+1)) | ||
potem wychodzi to: | i kompletnie nie rozumiem gdzie się podziała | |
4 |
n2(n+1)2 | ||
Prawa strone zapisz sobie | ||
4 |
k2(k+1)2 | ||
13+23+33+......k3= | ||
4 |
(k+1)2*(k+2)2 | ||
13+23+33+..... k3+(k+1)3= | ||
4 |
k2(k+1)2 | (k+1)2(k+2)2 | ||
+(k+1)3= | |||
4 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |