.
paulinka : mam takie zadanko

powierzchnie dzialki o kształcie trapezu prostokatnego o podstawach dlugosci 16m i 10m oraz
wysokosci stanowiacej srednia a rytmetryczna podstaw ,obsiano ogórkami. ile opakowan nasion
ogórków kupiono, jezeli jedno opakowanie wystarcza na obsianie 20m kwadratowych powierzchni
19 lut 18:49
stanislaw:
a = 16
b = 10
h = 26+102
h = 13
P = 16+10*132
P = 169m2
169m2:20m2 = 8,45 opakowań nasion ogórków
19 lut 18:57
paulinka: dziekuje
19 lut 18:59
stanislaw:
czyli zakupiono 9 opakowań
19 lut 18:59