Pomocy
marta1: Oblicz odległość punkty K=(24,1) od środka odcinka o końcach A=(26,18),B=(4,2)
12 kwi 06:18
Bleee:
1) wyznaczamy współrzędne środka odcinka AB (wiesz w jaki sposób?)
2) wyznaczamy odległość pomiędzy dwoma punktami, wyznaczonym środkiem i punktem K (wiesz w jaki
sposób?)
12 kwi 08:13
6latek:

Ogolnie sytuacja wyglada tak
1) wyznacz srodek odcinka AB (wsolrzedne punktu S ) wzor na srodek odcinka
2) Wyznacz odleglosc punku K od punktu S (wzor na odleglosc dwoch punktow ) masz go pewnie w
zeszycie
12 kwi 08:15
6latek: Dzien dobry
Blee
12 kwi 08:16
wredulus_pospolitus:
Dobry
12 kwi 08:37