podwójnie indeksowana rodzina zbiorów
iteRacj@:
Czy jeśli mam podwójnie indeksowaną rodzinę zbiorów {A
i,j: i∊I ∧ j∊J} taką że
| | 1 | |
I=J=ℕ+ i An,m=[ |
| ,m] i I=J=ℕ+ to wtedy |
| | n | |
A
1,1=[1,1] A
1,2=[1,2] A
1,3=[1,3] ...
| | 1 | | 1 | | 1 | |
A2,1=[ |
| ,1] A2,2=[ |
| ,2] A2,3=[ |
| ,3] |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
11 kwi 22:31
Adamm:
tak
11 kwi 22:32
iteRacj@:
W takim razie czy
Un=1∞∩n=1∞ An,m=(0,1]
Un=1∞Un=1∞ An,m=(0,∞]
11 kwi 22:39
Adamm:
indeksy są dziwne
11 kwi 22:41
iteRacj@: muszę poprawić
11 kwi 22:43
iteRacj@:
Un=1∞∩m=1∞ An,m=(0,1]
Un=1∞Um=1∞ An,m=(0,∞)
∩n=1∞∩m=1∞ An,m=[1,1]
∩n=1∞Um=1∞ An,m=[1,∞)
11 kwi 22:45
Adamm:
No tak. Oczywiście [1, 1] = {1}
11 kwi 22:47
iteRacj@: Rzeczywiście : ) Pora kończyć...
Dziękuję za odpowiedzi!
11 kwi 22:51