a
anita : Witam
Czy ktoś mogl by mi podać str lub film do oglądniecia w ktorej wytlumaczone jest w
najprostrzy sposób wyrazenia algebraiczne
2(x+1)−3(x−1) = 2x + 2 − 3x + 1 = −x + 3 czy w takim zad 5(x−y−1)−4(x+2) = 5x − 5y − 5 − 4x −
8 = x − 5y − 13. chyba ze komuś sie chce poświecić chwilkę czasu i mi to wytlumaczył i na
co trzeba zwracać uwagę .dzieki z góry
wiem ze +*+=+ itd ale cos mi nie wychodzi czy to jest inaczej przy *./.−.+. ?
11 kwi 21:03
PW: Przepraszam, oba wyrażenia zostały doprowadzone do najprostszej postaci. Co chcesz mieć
wyjaśnione − jak się mnoży wyrażenie w nawiasie przez 5?
11 kwi 21:09