Dwa rownoramienne trojkaty
astrolog: Dwa rownoramienne trojkaty maja wspolna podstawe AB o dlugosci 12 cm. Ramiona AC i BC
pierwszego trojkata maja po 10 cm dlugosci a ramiona AC' i BC' drugiego trojkata sa
prostopadle. Oblicz |CC'|.
Czy tu nie brakuje jakichs danych?
11 kwi 19:51
Venus:
|CC'|=14
11 kwi 20:00
janek191:
11 kwi 20:05
Venus:
11 kwi 20:10
an: Przecież na pierwszy rzut oka tam nie może być 45o
równanie na pole i Pitagoras i CC'=12,5
11 kwi 20:47
janek191:
I ∡ C' I = 90o i Δ ABC ' jest równoramienny ( AC ' = BC ' )
11 kwi 20:49
an: Poczytaj zadanie
11 kwi 21:05
an: Przepraszam to jaźle przeczytałem
11 kwi 21:08
an: >> a ramiona AC' i BC' drugiego trojkata sa prostopadle.<< pisze prostopadle , a nie
prostopadłe, czy jest tak jak Wy piszecie i zadanie jest banalne, czy jednak ramiona
jednego są prostopadle do ramion drugiego.
11 kwi 21:19
Mila:
Zadanie źle przepisane.
11 kwi 21:25