| 1 | 1 | |||
c) | cosx≤ | |||
| 2 | 4 |
| π | ||
cosx = sinx sinx = cos(x− | ||
| 2 |
| π | ||
cosx = cos(x − | ) | |
| 2 |
| π | π | |||
x= | +2kπ v x=− | + 2kπ | ||
| 2 | 2 |
| π | ||
cosx = cos(x − | ) | |
| 2 |
| π | π | |||
x= x− | + 2kπ v x= −x + | + 2kπ | ||
| 2 | 2 |
| π | π | ||
= 2kπ sprzeczne, v 2x = | + 2kπ | ||
| 2 | 2 |
| π | ||
x = | +kπ | |
| 4 |
| 1 | ||
cosx ≤ | ||
| 2 |
| π | π | |||
x= | + 2kπ v x = − | + 2kπ | ||
| 3 | 3 |
| π | ||
3x = | + 2kπ | |
| 2 |
| π | 2 | |||
x = | + | kπ | ||
| 6 | 3 |