matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Odcinki AB i CD są równoległe
luśka:
Odcinki AB i CD są równoległe.Długości odcinków AB,CD i AD są podane narysunku. Długośc odcinka DE jest równa
19 lut 16:47
Godzio:
32
20
=
24+x
x
32x = 20*24 + 20x 12x = 20*24 x = 20*2 = 40
19 lut 18:02