matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosta l ma równanie
luśka:
Prosta l ma równanie y=−7x+2. Równanie prostej prostopadłej do l i przechodzącej przez punkt P=(0,1) ma postać?
19 lut 16:41
Godzio:
a
1
* a
2
= −1 −7 * a
2
= −1
1
a =
7
1
1 =
* 0 +b
7
b=1
1
y =
+ 1
7
19 lut 18:00