matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pchodna
Michał:
oblicz pochodną funkcji
x
3
√
3
+16
√
3
f(x) =
2x
9 kwi 23:32
Ruby:
f'(x) = [ (3x
2
√
3
) (2x) − 2 (x
3
√
3
+16
√
3
) ] / (2x)
2
Dalej standardowe obliczenia
10 kwi 16:13
jc:
√
3
f(x)=
x
2
+ 8
√
3
x
−1
2
f'(x) =
√
3
x − 8
√
3
x
−2
10 kwi 16:34