matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica ciagłość
Patrycja:
dla jakich parametrow a i b funkcja jest ciągłą:
1
(x−2)sin
dla x<2
x−2
a dla x=2
1
b* arctg
dla x>2
x−2
w jaki sposob mam to liczyć ?
1
sin
x−2
1
obliczyłam lim dla 2
−
=(x−2)*
*
=1 tak ? wiec a =1? i b
1
x−2
x−2
jak obliczyc?
9 kwi 21:08
Patrycja:
4
obliczajac 2
+
b mi wychodzi
czy to jest dobrze?
π
9 kwi 21:11
Patrycja:
pomoze ktos?
10 kwi 09:17
ICSP:
lim
x → 2
−
f(x) = 0 f(2) = a
π
lim
x → 2
+
f(x) = b
2
a = b = 0
10 kwi 10:55