|x| | ||
f(x) = | zał. |x| ≠ 2 czyli x ≠ 2 i x ≠ −2 | |
|x| − 2 |
−x | ||
1. x ∊ (−∞; 0) ⇒ f(x) = | ale nie wiem jak doprowadzić to do wzoru funkcji | |
−x + 2 |
−x | (−x+2)−2 | ||
= | |||
−x + 2 | −x+2 |
−2 | ||
Czyli powinno wyjść ostatecznie | + 1? | |
x + 2 |
−x | −x | x | |||
= | = | ||||
−x+2 | −(x−2) | x−2 |
x | x−2+2 | x−2 | 2 | 2 | |||||
= | = | + | =1+ | ||||||
x−2 | x−2 | x−2 | x−2 | x−2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |