matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytymy
Xvartis:
Dla jakich wartości parametrów a i b podana równość jest prawdziwa?
X
4
log
= a + b logx, x>0
10
9 kwi 15:41
Jerzy:
4logx − 1 = blogx + a Dla: b = 4 i a = −1
9 kwi 15:48
Xvartis:
Dziękuję
9 kwi 15:52