dx | cos2t−(−sin2t) | ||
= | |||
dt | cos2t |
dx | cos2t+sin2t | ||
= | |||
dt | cos2t |
dx | |
=1+x2 | |
dt |
dy | dy | dx | ||
= | ||||
dt | dx | dt |
dy | dy | ||
=(1+x2) | |||
dt | dx |
d2y | d | dy | |||
= | ( | ) | |||
dt2 | dt | dt |
d2y | d | dy | dx | dx | ||||
= | ( | ) | ||||||
dt2 | dx | dx | dt | dt |
d2y | d | dy | |||
=(1+x2) | ( | (1+x2)) | |||
dt2 | dx | dx |
d2y | d2y | dy | |||
=(1+x2)( | (1+x2)+2x | ) | |||
dt2 | dx2 | dx |
d2y | d2y | dy | |||
=(1+x2)2 | +2x(1+x2) | ||||
dt2 | dx2 | dx |
d2y | dy | dy | ||||
(1+x2)2 | +2x(1+x2) | −2x(1+x2) | =1 | |||
dx2 | dx | dx |
d2y | ||
(1+x2)2 | =1 | |
dx2 |
d2y | 1 | ||
= | |||
dx2 | (1+x2)2 |
1 | ||
(u cos2t)' = | (cos t sin t + t)' | |
2 |
1 | ||
u cos2t = | (cos t sin t + t + C) | |
2 |
1 | ||
u = | (tg t + t/cos2t + C/cos2 t) | |
2 |
1 | ||
= | ( t tg t + C tg t)' | |
2 |
1 | ||
y = | ( t tg t + C tg t + K) | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |