1 | ||
sint = | ∨ cost = −1 | |
2 |
π | 5 | |||
3x = | + 2kπ ∨ 3x = | π + 2kπ ∨ 3x = π + kπ, k ∊ C | :3 | ||
6 | 6 |
π | 2kπ | |||
x = | + | , k ∊ {0, 1} | ||
18 | 3 |
5π | 2kπ | |||
∨ x = | + | , k ∊ {0, 1} | ||
18 | 3 |
π | kπ | |||
∨ x = | + | , k ∊ {−1, 0, 1} | ||
3 | 3 |
π | 13π | 5π | 17π | π | 2π | |||||||
x ∊ { | , | , | , | , 0, | , | } | ||||||
18 | 18 | 18 | 18 | 3 | 3 |
π | 13π | 5π | 17π | π | ||||||
czyli x ∊ { | , | , | , | , | , π} | |||||
18 | 18 | 18 | 18 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |