matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną z definicji
Marek:
5x
4
19 lut 16:02
Godzio:
f'(x) = (5x
4
)' = 5(x
4
)' = 5 * 3x
3
= 15x
3
19 lut 18:05
kajko:
źle! f
'
(x) = 5*4x
3
= 20x
3
19 lut 18:18
Godzio:
no tak sorki
19 lut 18:18